WordPress Hosting Nedir?

İnternet sitesi oluşturmanın en kolay yollarından birisi WordPress platformunu kullanmaktır. WordPress tabanlı bir web sitesinin, WordPress hosting kullanması zorunlu olmamak ile birlikte, internet sitenizin; en iyi şekilde çalışması ve güvenli kalması için WordPress Hosting iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilir.

Bu yazımızda sizlere WordPress yazılımı için özel olarak optimizasyonu sağlanan WordPress Hostingin avantajlarını ve size sunacağı deneyimleri anlatacağız.

WordPress Nedir?

WordPress Hosting’den bahsetmeden önce sizlere WordPress hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. WordPress, internet siteleri tasarlamak ve oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir içerik yönetim sistemidir. Basit bir blog sayfasından e-ticarete, iş veya portföy web sitelerine kadar, WordPress’i düşünebileceğiniz tüm siteleri oluşturmak için kullanabilirsiniz.

WordPress Hosting Nedir?

WordPress hosting, WordPress ile internet sitesi açmak isteyen kişilerin sitelerini, site verilerini verimli bir şekilde barındırdıkları hostinglere verilen isimdir. Genellikle WordPress hostingler, WordPress yazılımı için özel olarak optimizasyonu sağlanan hostinglerdir.

WordPress Hosting ile Web Hosting’in Farkları

WordPress tabanlı internet sitesi kurmak isteyen kullanıcılar hosting ararken birçok hosting türü ile karşılaşmaktadır. Özellikle kişilerin ilk ulaştığı hosting türlerinin web hostingler olduğu bilinmektedir. Günümüzde birçok kişi WordPress hosting ile web hostingin farkları hakkında araştırmalar yapmaktadır. Bu bölümünde sizler için Web hosting ve WordPress hosting arasındaki farkları derledik.

  • Web hostingler ile internet sitesi kurmak isteyen kişiler veritabanı işlemlerinden otomasyon işlemlerine kadar olan tüm işlemleri kendileri yapması gerekmektedir. Fakat WordPress hosting kullanan kişiler otomasyon kurulumlarını yalnızca iki adımlı bir süreç ile kolayca tamamlayabilmektedir.
  • WordPress hostingleri içerisinde bulunan CPU ve Ram özellikleri web hostinglere göre daha fazladır. Yani kısacası WordPress hosting kullanarak bir internet sitesi açtığınızda sitenizin daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • WordPress hostinglerde internet sitelerinin yedekleri otomatik olarak günlük alınırken web hostinglerde yedekler belirli aralıklar ile alınmaktadır.
  • WordPress hosting paketleri içerisinde birçok eklenti yüklü olarak gelmektedir. SEO eklentileri, mail eklentileri e-ticaret eklentileri yüklü gelen başlıca plug-inler arasında bulunmaktadır. Fakat web hosting kullanan kişi ve işletmeler bu eklentileri tek tek kendileri eklemelidir.
  • Sitelerde yaşanabilecek problemlerden olan ön bellek problemlerini çözmek üzere WordPress hostinglerde özel yazılımlar bulunmaktadır.
  • WordPress hosting paketlerinde SSL sertifikaları yer alırken web hosting kullanan kişi ve işletmeler bunları özel olarak satın almaktadır.
  • CDN hizmeti WordPress hostingler içerisinde ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmaktadır.

Kısacası wordpress hosting paketleri web hosting paketlerine göre daha avantajlı hostinglerdir. Sizler de bir wordpress tabanlı internet sitesi kurmak istiyorsanız, wordpress hosting paketlerini tercih etmeye özen göstermelisiniz. Böylece sitenizin problemsiz bir şekilde çalışmasını sağlayabilir ve kesintisiz hizmet verebilirsiniz.

WordPress Hosting’in Avantajları Nelerdir?

WordPress hosting hizmetleri WordPress web siteleri için özel hizmet ve destek sunar. Bunun dışında da kullanıcılara sağladığı birçok avantaj vardır. Bu avantajlardan en önemlileri aşağıdaki şekildedir:

  • Web teknolojileri, web sitenizde hızlı kurulum için önceden yapılandırılabilir.
  • Sunucudaki tüm hesaplar aynı özel bakımı alır.
  • Sunucular, WordPress’e özgü tehditlere karşı koruma sağlamak için kurulabilir.
  • Toplu yükseltmeler ve güvenlik yamaları, sunucudaki tüm web sitelerine aynı anda uygulanır.
  • Müşteri hizmetleri temsilcileri, yazılım desteği sunmak üzere eğitilir. Yani eklentinizin neden çalışmadığı veya metninizin neden doğru görüntülenmediği hakkında bir sorunuz varsa, büyük olasılıkla herhangi bir sorunu çözmeye yardımcı olabilirler.
  • Çoğu WordPress hosting planı, kullanımı kolay web sitesi oluşturucularla birlikte gelir. Temalar, eklentiler ve hatta SSL sertifikaları içerir.

You may also like...

Bir cevap yazın