Windows Hosting Nedir? Temel Özellikleri ve Kullanımı

Internet sitenizi oluşturduktan sonra, web sayfalarınızın saklanması ve internet üzerinden ulaşımının sağlanması için sitenize uygun hosting seçimine geliyor. Web sitenizde kullandığınız yazılımlara ve sitenizin amacına göre size en uygun hosting seçimini yapmanız gerekiyor. Bu seçeneklerden birisi olan Windows Hosting Nedir? sorusuna yanıt bulacağımız bu makalemizde, Windows Hosting‘in tüm avantajlarını ve dezavantajlarını sizinle paylaşacağız.

Windows Hosting Nedir?

Windows işletim sisteminin kurulu olduğu, html asp. asp.net yazılım dilleri ile yazılmış olan siteleri sorunsuz çalıştıran ve yüksek performans sağlayan hostinglere, Windows Hosting denir. Microsoft yazılım teknolojileri, kolay ve esnek web yazılımları tasarlayabilmek için idealdir.

Ağ bilgisayarları içerisinde kullanılmak için hazırlanılmış işletim sistemidir. Web siteniz windows işletim sistemi tabanlıysa, açık kaynak kullanmak istemeyip ASP.NET kullandığınızda en yüksek verimi Windows Hosting sağlayacaktır.

Windows Hosting, web sitesini ziyaretçiler için sürekli ulaşılabilir olmasını sağlar. Bunun yanında sitenin güvenliği ve denetimini de sağlar. Ücretsiz yedekleme hizmeti sunduğu için, önemli bilgilerin kaybolmasını önlemiş oluyorsunuz.

Windows Hosting ile Linux Hosting Arasındaki Farklar

Linux Hosting ile Windows Hosting arasındaki farkları aşağıdaki tablodan karşılaştırmalı olarak inceleyebilir ve Linux Hosting ile Windows Hosting arasındaki farklar hakkında fikir edinebilirsiniz.

Linux Hosting mi Windows Hosting mi Seçmeliyim?

Web siteniz için hosting paketi seçerken karşılaşacağınız en önemli konulardan biriside Linux Hosting veya Windows Hosting paketlerinden hangisinin amacınıza daha uygun olduğudur. Linux Hosting ile Windows Hosting arasında hangisinin daha avantajlı olduğu, kullanıcının ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Burada hangi hosting paketinin size daha uygun olduğundan bahsedeceğiz.

Öncelikle oluşturduğunuz veya oluşturmak istediğiniz internet sitesinin altyapısını bilmeniz gerekmektedir.

Eğer .asp mimarisine sahip bir web sitesi oluşturmak isterseniz, Windows Hosting paketi tercih etmelisiniz. Fakat yeni ve dinamik bir dil tercihi yapıp PHP mimarisi ile bir web sitesi oluşturacaksanız, Linux Hosting paketlerini tercih etmenizi öneririz.

Kurumsal Windows Hosting

Kurumsal ağ iletişimi, kurumsal ölçekte mesajlaşma, yani yoğun e-posta trafiği yaşıyorsanız Kurumsal Windows Hosting, web barındırma çözümünüz olacaktır. Kurumsal hosting normal bir web hostingden farklıdır. Daha sağlıklı, güvenli e-posta alıp-gönderebilmeniz için farklı teknolojiler kullanır. E-postalarınızın saklanabilmesi için depolama alanı daha büyüktür.

Kurumsal windows hosting firmaların işlev ve ihtiyaçlarına göre farklı paketler halinde sunuluyor. Bu paketleri hosting hizmeti sunan firmalar sağlıyorlar.

Birleşik Krallık, Hindistan, ABD, Avustralya merkezli free windows hosting hizmeti sunan firmalar bulunuyor. Fakat bunlar limitli, kısıtlamalı olduğu için istediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Ayrıca web sitenizi, güvenilir olmayan bir sunucuya da teslim etmek istemezsiniz.

Hosting firmaları, web sitelerinin ihtiyaçlarına ve özelliklerine göre hosting paketleri oluşturuyorlar. Paketlerin içeriklerine göre Windows Hosting Fiyatları değişiyor. Herhangi bir paket almadan önce web sitenizin ihtiyaçlarını doğru şekilde belirlemeniz önemlidir. E-posta hesaplarınızı ve ihtiyacınız olan disk alanını dikkate alarak uygun paketi seçmek için hosting firmanızdan destek almanız maddi ve teknik açıdan faydalı olacaktır.

WordPress Windows Hosting Üzerinde Çalışır mı?

WordPress, windows hosting üzerinde çalışır. Fakat Linux hosting sunucuları kadar iyi verim alamazsınız. Örneğin .htaccess dosyası çalışmadığından istediğiniz performansı elde edemezsiniz, kalıcı bağlantılarda, kategorilerinizin gidip-gelmesinde sorun yaşarsınız. Bunun dışında normal olarak windows hostingde WordPress’i çalıştırabilirsiniz.

Windows Hosting Üzerinde PHP Çalışır mı?

PHP, free bir script dilidir. Bu nedenle bütün işletim sistemlerinde çalışır. Windows hostingde de normal şekilde çalışır. Fakat Linux hostingdeki kadar yüksek performans sağlamaz. Microsoft IIS alt yazılımı kullanıyorsanız, PHP’yi kurmak istiyorsanız Microsoft’un Web Platformu Yükleyicisini (WebPI)kullanabilirsiniz.

Hangi Hosting Paketini Seçmeliyim?

Web siteniz için hosting paketi tercih ederken, sistemsel gereksinimlerinizi kontrol etmemiz gerekir. Kod mimarisi, beklenen ziyaretçi sayısı, ortalama disk yapısı, sistemin web sunucusu, hosting paketinin işlemci ve ram değerli gibi dikkat etmeniz gereken birçok özellik vardır. Bu özellikler sizin web sitenizin performansını etkileyecek olan temel etkenlerden bazılarıdır.

Linux Hosting Nedir? ve Kimler Linux Hosting Kullanmalıdır? gibi hosting tercihinizi yaparken Linux Hosting’in sizin için artılarını ve eksilerini anlatmaya çalıştık. Sizin de konuyla ilgili makaleye eklemek istedikleriniz var ise yorum yaparak makalenin gelişmesine destek olabilirsiniz.

Ayrıca bakınız

You may also like...

Bir cevap yazın